نظریه تکامل داروین چیست؟
نوشته شده توسط : ذهن نو

نظریه تکامل داروین یکی از اساسی ترین و بحث برانگیزترین نظریات روانشناسی است. این نظریه اولین بار در کتاب منشا گونه ها در سال ۱۸۵۹ مطرح شده که در نهایت همین نظریه هم، منجر به مرگ داروین شد. اساس نظریه بر این مبناست که صفات فیزیکی و رفتاری موجودات زنده با گذشت زمان تکامل پیدا می‌کنند. همه افراد نظریه داروین را با این عنوان می‌شناسند که انسان از نسل میمون است. این موضوع هم یکی از مسائل مطرح شده در این نظریه بود. اما به طور کلی می‌توان از این نظریه با چیزی بیشتر از این  موضوع یاد کرد. به همین دلیل بهتر است اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کرده و حتی از یک متخصص نیز کمک گرفت. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

فهرست مطالب

 

  • نظریه تکامل داروین
  • داروین با بیگل
  • نظریه انتخاب طبیعی
  • نهنگ ها در نظریه تکامل داروین
    • شواهد تکامل
  • دانشمندان دیگری که نظریاتی در مورد تکامل داشتند
  • سنتز تکاملی مدرن
  • باورهای اشتباه در مورد نظریه تکامل
  • کتاب هایی در مورد نظریه تکامل داروین
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه‌ نظریه تکامل داروین می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

نظریه تکامل داروین

طبیعت انسان همواره به گونه ای بوده است که هدف آن بقا باشد. اما چه افرادی می‌توانند دوام بیاورند؟ بر اساس انتخاب طبیعی افرادی برای بقا انتخاب می‌شوند که دارای صفات خاصی باشند. سپس این صفت بین جمعیت انتقال یافته و باعث تکامل آن می‌گردد. داروین، از علم ژنتیک اطلاعات زیادی نداشت؛ اما نظریه او کاملا با فرایندهای ژنتیکی تطابق داشت و بعد ها دانشمندان نظریه انتخاب طبیعی را با مسائل علمی ثابت کردند. این نظریه معتقد ست که بر منشا همه جانداران یکی است؛ که برخی از آنها در طول زمان تکامل پیدا کرده و تبدیل به گونه های دیگری می‌شوند.

جد همه ما جانداران، تک سلولی های چهار میلیارد سال پیش هستند که به مرور زمان به تکامل رسیده اند. مخالفت ها با این نظریه به دلیل تضاد با مذهب و البته کمبود شواهد است. اما به هرحال او فردی بود که در زمان خودش منجر به بروز یک انقلاب علمی شد. برای آشنایی با چگونگی تاثیر وراثت و محیط بر شخصیت کلیک نمایید.

داروین با بیگل

بخش بزرگی از اکتشافات و مطالعات داروین، مدیون سفر با کشتی اکتشافی بیگل است. او از سال 1831 تا 1936 مسافر این کشتی بوده و هرجا که توقف می‌کرد؛ به مطالعه و پژوهش در مورد گیاهان و جانوران بومی می‌پرداخت. یکی از جالب ترین الگوهایی که داروین در طی این سفرها کشف کرد؛ حاصل مشاهدات او در جزایر گالاپاگوس بود. دستاورد او از این مطالعه، این بود که جزایر گالاپاگوس دارای گونه های مشابه ولی نه کاملا یکسانی از سهره ها هستند. از طرفی این گونه ها را مشابه با گونه های منطقه مجاور دانست؛ که با کل گونه های جهان متفاوت بودند. البته که این دستاوردها در طی سفر حاصل نشد. بلکه او این داده ها را به یک پرنده شناس نشان داد و از او کمک گرفت.

نظریه انتخاب طبیعی

 

همانطور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم؛ یکی از پایه های نظریه داروین، انتخاب طبیعی است. در مقابل این نظریه، نظریه انتخاب مصنوعی است که در آن پرورش دهندگان دام هستند که صفاتی را برای پرورش انتخاب می‌کنند. اما در انتخاب طبیعی، این محیط است که انتخاب می‌کند و نه انسان. تئوری انتخاب با نام بقای شایسته ترین ها و یا بقای اصلح نیز شناخته می‌شود.

طبق این نظریه گونه ها به روش های کوچکی تغییر کرده و باعث تغییر رنگ، اندازه و… در طول چند نسل می‌گردد. از طرفی وقتی این اتفاق در طول یک مدت زمان کوتاه و یا گونه ای کوچک از ارگانیسم ها اتفاق می‌افتد؛ به آن ریز تکامل نیز گفته می‌شود. در اثر بروز گونه های جدید در اثر انتخاب طبیعی، به آن تکامل کلان گفته می‌شود.

نهنگ ها در نظریه تکامل داروین

انتخاب طبیعی، می‌توان تکامل نهنگ ها را به خوبی توضیح دهد. بسیاری از زیست شناسان معتقدند که گذر نهنگ های ابتدایی از خشکی به آب در طی مجموعه ای از مراحل قابل پیش بینی رخ می‌دهد. یکی از مثال های این نظریه، این است که سوراخ تنفسی نهنگ ممکن است با تغییرات ژنتیکی تصادفی شروع شده باشد و در نهایت حفره بینی در بالای سر این حیوان ایجاد گردیده است. نهنگ ها این سازگاری را برای تنفس بهتر در طول زمان کسب کرده اند.

شواهد تکامل

از اصلی ترین شواهدی که امروزه در زمینه نظریه تکامل داروین وجود دارد؛ فسیل ها و البته ژن ها هستند. در واقع فسیل های به جا مانده در گذشته به خوبی نشان دهنده این موضوع هستند که موجودات در گذشته دارای صفاتی بوده اند که امروزه دچار تغییر شده اند.

دانشمندان دیگری که نظریاتی در مورد تکامل داشتند

فراموش نکنید که داروین، تنها دانشمندی نبود که نظریاتی در مورد تکامل ارائه داد. برای مثال دانشمندی به نام ژان باپتیست لامارک ، این ایده را مطرح کرد یک ارگانیسم می‌تواند صفاتی را به فرزندان خود منتقل نماید. و یا زیست شناس انگلیسی به نام آلفرد راسل والاس نیز به طور مستقل به این تئوری رسید.

سنتز تکاملی مدرن

نظریه سنتز تکاملی مدرن کاملا در مورد جهش ژنی است. با اینکه در آن دوران ، داروین اطلاعات زیادی در این مورد نداشت. اما بر اساس شواهدی که امروزه وجود دارد؛ نظریه تکاملی با پدیده هایی مثل جهش ژنتیکی یا رانش ژنتیکی توجیه می‌گردد.

باورهای اشتباه در مورد نظریه تکامل

یکی از باورهای اشتباه در مورد نظریه تکامل داروین این است که ما از نسل میمون‌ها هستیم. اما جالب است بدانید که ما از ماهی ها تکامل یافته ایم و میمون ها پسرعموهای ژنتیکی ما هستند. ماهی ها اجداد مشترک ما میمون ها هستند که در گذر زمان از یکدیگر جدا شده و به دوگونه مختلف تقسیم شده ایم.

کتاب هایی در مورد نظریه تکامل داروین

 

از آنجایی که نظریه تکاملی داروین می‌تواند سوتفاهمات زیادی را برای ما ایجاد کرده و منجر به شکل گیری باورهای اشتباهی در افراد گردد؛ بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه به وسیله مطالعه و تحقیق بالا ببرید و بتوانید تفکر انتقادی نسبت به این موضوع داشته باشید. برخی از کتاب هایی که پیشنهاد می‌کنیم تا در این زمینه مطالعه فرمایید؛ شامل موارد زیر هستند.

⭕تکامل چیست از ارنست مایر

⭕انسان خردمند تاریخ مختصر بشر از یووال نوح هراری

⭕ساعت ساز نابینا از ریجارد داوکیز

⭕میمون برهنه از دزموند موریس

سخن پایانی

نظریه تکامل داروین ، بسیار جلوتر از زمانه خود بود. به همین دلیل او را دچار دردسرهای زیادی کرده و از طرفی بحث های زیادی را نیز ایجاد کرد. اما به هرحال این نظریه شروعی برای تحقیقات بیشتر در این زمینه و رسیدن به دستاوردهای بیشتر در زمینه علوم طبیعی بود. به همین دلیل نمی‌توان نظریه او را به طور کامل رد کرد و یا پذیرفت. تنها بهتر است برای توجیه پدیده‌هایی از آن استفاده کنیم که شواهد امروزه نیز آنها را ثابت می‌کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه‌ نظریه تکامل داروین می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

منبع: نظریه تکامل داروین (تکامل انسان)





:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 دی 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: